Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


Zoeken belangrijker dan nieuws

maandag 21 november 2005


Het online zoeken naar informatie is inmiddels de op één na belangrijkste taak op internet. Het bekijken van nieuws is hiermee naar de derde plaats verdrongen. E-mail blijft met afstand de belangrijkste toepassing van internet.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Van de internetters in de VS gebruikte 63 procent op enig moment in september of oktober een zoekmachine. In juni vorig jaar was dat nog 56 procent. Van de 94 miljoen online Amerikanen gebruikte in die periode 77 procent de e-mailfunctie.

Tot voor kort was het bekijken van nieuws nog de op één na belangrijkste online bezigheid. Dit jaar gebruikte 46 procent internet voor het lezen van nieuws.

E-mail blijft zogezegd de meest populaire online functie, maar de voorsprong neemt wel af. In het onderzoek van 2004 gebruikte nog 85 procent het web om e-ail te versturen. De teruggang kan te maken hebben met de angst voor virussen. Ook het populairder worden van Instant Messaging kan van invloed zijn.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Pew Internet and American Life Project onder 1577 internetters die tussen 13 september en 14 oktober online waren.

Bron: Telegraaf

 

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat