Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


E-marketing is de belangrijkste marketingtrend voor 2007

woensdag 20 december 2006


Toepassing van e-marketing en webbased applicaties is de belangrijkste marketingtrend voor 2007, zo blijkt uit een onderzoek van Berenschot onder marketeers. Binnen deze trend springen vooral drie thema`s er uit. Zoekmachine-marketing is een combinatie van natuurlijke en betaalde zoekmachineoptimalisatie en -plaatsing en wordt ingezet voor het creeren van leads. Van klanten die via een zoekmachine een website bezoekt, is bekend via welk zoekwoord hij dat gedaan heeft.

Usability is een tweede thema. Usability-onderzoeken bij websites leiden tot significante verbeteringen. Zo blijkt uit een studie dat de afzender meer dan de onderwerpregel bepaalt of een e-mail wordt geopend. Voorts zijn teksten vaak te lang en sluiten slecht aan op de in de onderwerpregel gewekte verwachtingen.

Andere studie-uitkomsten: omdat berichten laag in de inbox weinig aandacht krijgen is het belangrijk de verzendmomenten af te stemmen op het favoriete openingstijdstip van de ontvanger, de regelmatige opmaak van een mail vereenvoudigt het `scannen` van de mail door de ontvanger. E-mailmarketing is de laatste trend - ideaal om een interactieve dialoog met de klant mee aan te gaan. De communicatie is gepersonaliseerd, gericht, meetbaar en relatief goedkoop.

bron: Banking Review

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat