Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


Internetverzekeren valt in smaak bij consument

zondag 8 juli 2007


De mogelijkheid om verzekeringen via internet af te sluiten en te beheren valt in de smaak bij consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van Research International in samenwerking met Lightspeed Research. Voor het onderzoek werden 205 Nederlanders benaderd.

Vooral het beheren van de zorgverzekering wordt het liefste online gedaan. 34% van de respondenten wil de verzekering het liefste online beheren en nog eens 24% zou graag zien dat het contact met de verzekeraar zelf geheel via het internet verloopt. 76% wil wijzigingen via internet doorgeven en nog eens 57% wil zelf een verzekering online af kunnen sluiten.

Internet en e-mail zijn dus belangrijke mogelijkheden voor de consument in de relatie tot de verzekeraar. Als een onderwerp echter persoonlijker wordt, verliest het internet het van de telefoon. Bij een persoonlijk onderwerp, zoals informatie of advies over medicijnen en ziekten, wil 38 tot 42% van de consumenten dit het liefste telefonisch regelen. Het internet scoort hierbij zo`n 43 tot 48%. Mensen die hun zaken graag online afhandelen zeggen ook vertrouwen te hebben in de digitale handtekening die dan gebruikt moet worden. Dit geldt voor 43% van de respondenten.

bron: Tijdschrift voor Marketing

 

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat