Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


Intranet is belangrijkste interne medium

zaterdag 31 maart 2007


Een intranet is in menig bedrijf het belangrijkste interne medium. Toch worden de mogelijkheden van een intranet nog lang niet benut. Intranetten kunnen bijvoorbeeld nieuwe vormen van online samenwerken bevorderen.

Eind jaren `90 kwamen intranetten op, en tegenwoordig zijn ze niet weg te denken bij grote organisaties met minstens 1.000 medewerkers. De interne sites bevatten een waaier aan informatie, van het menu van het plaatselijke bedrijfsrestaurant tot kennismanagementttools.

Het Amsterdamse communicatiebureau Proof ondervroeg 100 grote, internationale organisaties naar hun intranetgebruik. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Amerikaanse en Franse collega`s. De helft van de ondervraagde managers noemt intranet `absoluut` het belangrijkste medium voor de verspreiding van informatie en een meerderheid meent dat intranet een rol speelt als instrument voor productieverhoging en als samenwerkingsplatform. 27% van de bedrijven heeft een intranet, waarbij alles in een systeem zit.

De interne communicatieafdeling is het vaakst de baas over het intranet, gevolgd door de IT-divisie. Sommige intranetten beslaan honderdduizenden pagina`s. Stefan Hoevenaar, consultant bij Proof, meent dat een uitgebreide zoekfunctie op veel intranetten hard nodig is.

bron: Interne Communicatie
 

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat