Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


Social Computing biedt banken grote kansen

woensdag 7 februari 2007


Social Computing verandert ook het gezicht van de financiele dienstverlening. Steeds meer financiele instellingen ontdekken social computing, sociaal contact via internet, als een manier om diensten aan te bieden. Social computing, ook wel Web 2.0 genoemd, is immers de sociale structuur van de toekomst.

Zo participeren banken in sociale netwerken, gebruiken eigen weblogs en onderzoeken Nederlandse banken de mogelijkheden van Google Earth om locaties van kantoren en geldautomaten beter vindbaar te maken. Ook chatdiensten en internetbellen worden steeds vaker gebruikt als onderdeel van internetbankieren. Social computing biedt financials grote kansen. Deze hebben niet alleen snel inzicht in de mening van consumenten op blogs, ze kunnen bepaalde doelgroepen beter en gerichter bereiken. `Person to person` bankieren neemt een vlucht door social computing.

Consumenten prefereren een virtuele financiele relatie boven die met een bank omdat: 1) het vertrouwen in internet als transactiekanaal toeneemt; 2) het element`samen`prominent aanwezig is in p2p ( geld krijgt een menselijk gezicht); 3) instanties als Zopa als betrouwbaar erkend zijn; 4) de kosten lager en de opbrengsten hoger zijn en 5) p2p transparant is (kredietwaardigheid en salarissen van p2p-deelnemers zijn zichtbaar).

bron: Bank- en Effectenbedrijf

 

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat