Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


Senioren internetten bijna net zo veel als jongeren

vrijdag 27 april 2007


Senioren van SeniorWeb gebruiken internet net zo vaak als jongeren. Dit blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in samenwerking met SeniorWeb, een van de grootste seniorwebsites van ons land.

Van de ondervraagde vijftigplussers geeft 58% aan dagelijks meermalen online te zijn. 61% van de tieners is dagelijks meerdere malen online. Verschil in internetgebruik is er wel. 96% van de senioren geeft de voorkeur aan mailen, tegen 82% onder de tieners. Beide groepen surfen eens of vaker per week. Bijna alle tieners (95%) besteden hun tijd het liefst aan msn`en, terwijl maar 25% van de 50-plussers zich hiermee bezighoudt. Vrouwen doen dit vaker dan mannen. 71% van de tieners downloadt minimaal een keer per week muziek, 25% van de senioren doet dit.

Uit eerder gehouden Stir-onderzoek is naar voren gekomen dat senioren de snelst groeiende groep internetgebruikers zijn. In 2005 zaten senioren gemiddeld 2,1 uur achter hun computer en in 2006 was dit al toegenomen tot 3,1 uur.Verschillende bedrijven begeven zich al op de groeiende markt van online ouderen en er is een duidelijke interesse te zien van de kant van adverteerders, aldus Carola van den Berg van SeniorWeb, dat zo`n 75.000 actieve leden telt.

bron: emerce.nl

 

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat