Nieuws

ALLES | INITIATIEVEN | ONDERZOEK


Kwart surfers raakt spoor bijster op internet

zaterdag 7 april 2007


Een kwart van de surfers raakt, afgeleid door allerlei randverschijnselen, de weg kwijt op internet. Dit blijkt uit onderzoek van Yougov die 2.412 Britse internetters vroeg naar hun surfgedrag. Van hen gaven 600 aan ten minste 30% van hun tijd het spoor bijster te zijn.

De Britten hebben voor dit verschijnsel inmiddels een werkwoord: to wilf, een acroniem van `What was I looking for?`. In het Nederlands zou het `winoz` genoemd kunnen worden: `waar was ik naar op zoek?`. Per maand gaan met winozzen twee werkdagen pure surftijd verloren, zo blijkt uit het onderzoek. Eenvijfde van degenen die de weg kwijtraken, laat weten zich het snelst af te laten leiden door sekssites. Eenderde van de mannelijke `winozzers` zegt dat het doelloze surfgedrag een negatieve invloed op hun relatie heeft.

Webwinkelaars lopen het grootste risico afgeleid te worden, gevolgd door nieuwszoekers en reisboekers. Of Nederlanders zich net zo snel laten afleiden op internet is nog niet onderzocht. `Maar waarom zou het hier anders zijn`, zegt een woordvoerder van onderzoeksbureau Multiscope. Uit onderzoeken over webmisbruik op het werk bleek eerder dat Nederlandse werknemers gemiddeld 38 minuten per dag online besteden aan zaken die niet voor het werk van belang zijn. Of deze dwaaltochten per ongeluk of moedwillig zijn, werd daarbij echter in het midden gelaten.

bron: Het Parool

 

 

Terug

Nieuws
Sitemap
Zoeken
ContactWebresultaat